Dieta kapuściana bazuje na tym, że do jadłospisu powszedniego dodaje się ogromną ilość warzyw. Warzywa to bardzo bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To naturalnie dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadwyżka kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka oraz wapnia, których człowiek też pragnie, a nie ma ich w warzywach – sprawdź http://www.nasz-psycholog.pl. Koronnym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, zwłaszcza kapusty włoskiej. Można ją jeść bez ograniczeń. Do tego trzeba popijać niemało mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie można, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest niedozwolny. Towary zbożowe i mleczne można jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to z reguły 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, wybitnie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Do tego bogata jest w błonnik, który ma znaczne znaczenie dla odchudzania oraz zdrowia.
źródło: www.polishseo.com.pl, polishseo.pl, http://www.componentsource.com.pl, www.es8000.pl

Inne wpisy:

Categories: Rozrywka

Comments are closed.

Najciekawsze wpisy:

firma sprzątająca Bydgoszcz

Posted on lis - 16 - 2017

Komentowanie nie jest możliwe